Goede vriezer tips - Energie artikelen - Energiestart

energiestart.nl
Ga naar de inhoud

Goede vriezer tips

Energiestart
Gepubliceerd door in energie besparen ·
Tags: besparenenergievriezer
Ik kreeg gisteren een paar goede tips voor je vriezer binnen.
- Hoe voller, hoe beter!
In een volle vriezer is er minder lucht die snel opwarmt. De producten in de vriezer houden de koude goed vast. Ook voor het energieverbruik is het trouwens goed om je vriezer zo vol mogelijk te houden. Ligt de vriezer bij jou nooit vol? Dan raad ik je aan de lege plekken op te vullen met koude-accu’s of koelelementen. Zo bespaar je elektriciteit en blijven je levensmiddelen langer goed bij een eventuele stroomstoring.

- In plaats van zonnepanelen, kan je ook een UPS installeren. Zou de stoom uitvallen, dan kan die UPS het enige tijd overnemen. Voor een 24 uurs overbrugging zou het wel een stevigie accu in de UPS moeten zijn.

Doe er je voordeel mee.
PS: Bij een langdurige stroomuitval kan je uiteraard ook een generator gebruiken om de vriezer af en toe te laten werken. De vriezer aan een zonnepanelenset en accu hangen kan veel stoomkosten schelen EN vangt dan automatisch eventuele stroomstoringen op zolang er maar stroom in de accu zit, of de zon op de panelen schijnt. Hang je de vriezer aan een zonnepanelenset met accu, dan het beste dagelijks gebruiken. Van niets doen wordt de accu niet beter.Geen commentaren


Pro Gain BV
Terug naar de inhoud