Rijden op lucht - Energie artikelen - Energiestart

energiestart.nl
Ga naar de inhoud

Rijden op lucht

Energiestart
Gepubliceerd door in energie besparen ·
Tags: perluchtautorijden
In 2008 heb ik verschillende keren geschreven over een Frans initiatief om op geperste lucht te gaan rijden. Met van die spreekwoordelijke belachelijke wagentjes werd een poging gedaan om deze techniek aan de man te brengen.
Het is daarom dat Tesla zo groot werd, want Tesla was de eerste die van in hun geval elektrisch rijden een leuke ervaring maakte door mooie en sexy auto's te maken. Tot dat moment waren nieuwe initiatieven altijd voorzien van idiote concepten waarin niemand gezien wilde worden.
De Fransman was indertijd, helaas voor hem, toen nog niet anders dan de rest en ook hij maakte van die belachelijke concept wagentjes waarin je nog niet dood gezien wilde worden.
We zijn ondertussen 14 jaar verder...
Een slimme Nederlander heeft het voor elkaar gekregen om de techniek nu in verbrandingsmotoren te verwerken. Je kan dus een benzine, gas of diesel motor (laten) ombouwen tot een auto die op perslucht rijdt.
In feite een elektrische perslucht auto, alleen je rijdt daadwerkelijk op lucht.
Waarom is het dan toch wat mij betreft een elektrische perslucht auto... Die perslucht moet met elektriciteit op spanning gebracht worden. In de kern is dus elektriciteit nodig voor de auto. Dat de voordrijving uiteindelijk met perslucht plaatsvindt is duidelijk, maar zonder de elektriciteit waarmee de perslucht tot stand komt, kan de techniek ook niet.
De techniek is veiliger dan fossiele brandstof, maar ook veiliger dan waterstof en elektrisch rijden.
Ook tanken kan heel makkelijk zijn. Het is vooral een zaak van infrastructuur. Perslucht kan echter ook gewoon in flessen op vrachtwagens aangevoerd worden. Je hoeft er dus niet overal leidingen voor aan te leggen.
Geen commentaren


Pro Gain BV
Terug naar de inhoud