Salderingsregeling (Tom Lassing) - Energie artikelen - Energiestart

energiestart.nl
Ga naar de inhoud

Salderingsregeling (Tom Lassing)

Energiestart
Gepubliceerd door in energie opwekken ·
Tags: zonnepanelenopwekkenverbruik
Ik sta er van te kijken, maar er zijn nog altijd veel particulieren en ondernemers die geen idee hebben wat de salderingsregeling inhoudt.
Ze hebben dan ook nog altijd geen zonnepanelen, want ze hebben een volkomen verkeerd beeld over wat saldering van zonne-energie nu eigenlijk inhoudt.
Even in het kort:
U mag zonne-energie opwekken en leveren aan het net. Als uw jaarlijkse opbrengst niet groter is dan uw jaarlijkse verbruik, dan betaalt u net zoveel geld voor de energie die u verbruikt als dat u krijgt voor de energie die u opwekt maar op dat moment niet gebruikte.
Kortom, uw panelen wekken overdag stroom op, terwijl u niet thuis bent. U levert dan dus aan het net.
In de avond leveren uw panelen niets op, maar de stroom die u nu gebruikt neemt u af van het net. U betaalt daarover niets voor zover u minder dan uw eigen productie verbruikt.
Levert u (veel) meer dan u verbruikt, dan krijgt u over dat meerdere ook heel veel minder geld voor de geleverde stroom. In feite is dus 'overleveren' niet rendabel. U zou die stroom dan beter niet opwekken.
Deze salderingsregeling geldt nog tot 2023.
De vraag is of ze daarna nog wordt voortgezet. Zou ze niet worden voortgezet, dan is op dat moment het kopen van een huisaccu te overwegen. Immers slaat u dan uw eigen productie op, om die in de avond eerst te gebruiken, voor u stroom van het net afneemt.
Als u nu zonnepanelen koopt, dan heeft u deze aankoop al bijna terugverdiend als de salderingsregeling in 2023 voorbij is.
Met de salderingsregeling intact is het nu kopen van een huisaccu niet rendabel. Ik raad het dan ook met klem af. De accu techniek ontwikkeld zich nu heel snel en in 2023 zult u veel minder geld kwijt zijn voor een veel betere accu.Geen commentaren


Pro Gain BV
Terug naar de inhoud