Thuisaccu een optie? - Energie artikelen - Energiestart

energiestart.nl
Ga naar de inhoud

Thuisaccu een optie?

Energiestart
Gepubliceerd door in energie besparen ·
Tags: thuisaccubatterijwaterstof
In de jaren na 2022 wordt in Nederland de salderingsvergoeding per jaar steeds met 9% verder teruggeschroefd. Het is dus wel duidelijk dat een thuisaccu dan in de loop van enkele jaren steeds interessanter gaat worden.
Toch raad ik af deze nu al snel te kopen. Niet alleen is de accu nog vol in ontwikkeling, maar deze is de eerste jaren gewoon nog niet rendabel in Nederland. Zou je nu al kopen, dan is de accu al aan vervanging toe zonder dat deze je al een cent opgeleverd heeft.
Beter wacht je dus, want er komen nog heel veel ontwikkelingen aan. Ik denk dat het zelfs mogelijk zal zijn dat we niet over gaan op echt accu's maar dat wel over enkele jaren switchen naar waterstof productie met de extra elektriciteit die we zelf maken met onze zonnepanelen.
Ja, daar verlies je capaciteit mee, maar dat doe je met opslag in dure accu's met een beperkte levensduur ook.
De ontwikkeling gaat naar mijn idee zijn dat we veel meer met waterstof gaan doen. Als we die waterstof straks maar veilig kunnen opslaan en daarna weer gebruiken. (Eventueel in poedervorm)
Hoe dan ook, we hoeven nu nog geen besluit te nemen. Wacht maar zeker een jaar of vijf in Nederland. Pas dan moeten we kijken hoe het staat met de huisaccu en de technieken daar om heen.1 Opmerking
Gemiddelde stem: 115.0/5