Uitvallende zonnepanelen - Energie artikelen - Energiestart

energiestart.nl
Ga naar de inhoud

Uitvallende zonnepanelen

Energiestart
Gepubliceerd door in energie opwekken ·
Tags: zonnepanelenoplossingelektriciteitsnet
Ook in België vallen zonnepanelen geregeld uit omdat het elektriciteitsnet de stroomtoevoer niet aankan. Juist als de zonnepanelen goed kunnen opleveren komt er te veel stroom op het net en valt alles uit.
Daar zijn de eigenaren dus direct de dupe van, want ook stroom die ze dan zelf gebruiken moeten ze ineens inkopen.
Hun eigen set zonnepanelen doet immers niets meer.
Er zijn verschillende oplossing richtingen mogelijk.

De eerste is het nog te vroeg voor, maar dat is een software en hardware combinatie. Je moet daarvoor een eigen huisaccu of elektrische auto hebben. Je set zou dan de aanwezige accu's moeten blijven opladen tot ze vol zijn en pas uitschakelen als je ook écht gaat leveren aan het net. Een hele goede zaak zou het zijn als je dan ook lokaal aan anderen zou kunnen leveren.
Elektriciteitsbedrijven staan rond deze oplossing niet te trappelen, want het zet de deur open naar zelfstandige lokale netwerken die in feite los te koppelen zijn van het grote net. Op een gegeven moment komt dan het moment dat je het volkomen lokaal gaat regelen en dan heb je het elektriciteitsbedrijf niet meer nodig. Dat is hun grote angst.

Een andere oplossing is een beter nationaal en internationaal elektriciteitsnet. Als je dat koppelt aan de mogelijkheid om 'extra' elektriciteit altijd te kunnen omzetten in waterstof, dan hebben we eindelijk de oplossing voor het feit dat we al 100jaar in feite een 100% overcapaciteit produceren om de vraagpieken op het net te kunnen opvangen. Tot op heden gebruiken we die overcapaciteit vrijwel niet. Om dit haalbaar te maken moet de inductrie overschakelen van gas op waterstof. Immers moet de gemaakte waterstof ook een interessante bestemming krijgen.

Zijn zijn twee richtingen die we kunnen lopen. Wat er voor nodig is, is visie en lef. Wat mist in de huidige politiek en in de elektriciteitssector zijn slechts twee zaken... Visie en lef.

Geen commentaren


Pro Gain BV
Terug naar de inhoud